Etusivu » Kesätyö

Kesätyö 2015

Jaa tämä sivu:
   

Kesätyö on hieno mahdollisuus saada käytännön kokemusta työelämästä. Samalla tienaat omaa rahaa. Kesätöiden kautta voit myöhemmin saada jopa osa-aikaisen tai kokoaikaisen työn.

Työtä kannattaa etsiä avoimin mielin. Pohdi, millaisista töistä ja mistä alasta olet kiinnostunut tai kokeile sellaista työtä, josta et tiedä vielä mitään. Kesätöiden ei vielä tarvitse liittyä tulevaan ammattiisi. Kaikesta työkokemuksesta on hyötyä!

 

Katso, miten onnistut!

Miina etsii töitäEtkö meinaa saada kesätöitä? Oletko jo saanut paikan ja mietit, mitä on edessä? Milka Suonpään tähdittämiä Miina-videoita katsomalla olet lähempänä unelmiesi kesäduunin löytämistä. Miina on 17-vuotias tyttö, joka ei ole koskaan ollut kesätöissä. Hän tekee hyvän hakemuksen, video-cv:n ja valmistautuu huolellisesti haastatteluun. Arvaa, saako hän töitä?

 

 

Tutustu työelämään ja tienaa

Kuva: KunkoululoppuuTutustu työelämään ja tienaa -kesätyöharjoittelu sopii jo seiskaluokkalaisille! Sen kautta voi päästä kahdeksi viikoksi töihin ja saada palkkaa. Joillain aloilla harjoitteluaika voi olla pidempi.

Malli on suunnattu peruskoulun yläluokkalaisille, kymppiluokkalaisille ja lukiolaisille. Siis niille, jotka eivät opiskele ammattiin. Tavoitteena on tarjota nuorille mahdollisuus tutustua työelämään, ei korvata varsinaisia kesätyöpaikkoja.

Korvaus kahden viikon työstä on vähintään 335 euroa. Joillain aloilla on voitu sopia korkeammasta palkasta. Työpaikkojen hakeminen tapahtuu suoraan yrityksistä. Apua löytyy näiltä sivuilta tai esimerkiksi TE-toimistosta.

Vastuullinen kesäduuni

VKD_boksi_uusiVastuullinen kesäduuni 2015 -kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille lisää laadukkaita kesätöitä. Kesätyöpaikka on arvokas kokemus: siellä opitaan taitoja, joita koulusta ja kotoa ei saa. Hyvä kesätyökokemus parantaa nuorten käsityksiä työelämästä ja auttaa varsinaiseen työelämään siirtymistä.

Vastuullisen kesäduunin tarjoajat ovat sitoutuneet hyvän kesätyön periaatteisiin. Kampanjasivuilta löydät tietoa mukana olevista yrityksistä.

 
 
 
 

Lisätietoa työnhausta ja työelämästä

Lue vinkkejä työnhakuun sivustoltamme. Olemme keränneet paljon tietoa esimerkiksi työhakemuksen ja -sopimuksen tekemisen avuksi.

Myös Kysy opolta -palvelumme virtuaaliopot antavat neuvoja työnhakuun liittyvissä asioissa. Erilaisiin töihin voi tutustua katsomalla suosittuja ammattivideoita.

Yrittäjä, etsitkö lisätietoa Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman käyttämisestä?

Viimeksi päivitetty 27.4.2015

Tekstiversio sivusta