Etusivu » Kesätyö

Kesätyö 2014

Jaa tämä sivu:
   
Kuva: 123RF_Joshua_Haviv

Kesätyö on mahdollisuus hankkia tietoa ja käytännön kokemusta työelämästä. Samalla tienaat omaa rahaa, jota voit vaikkapa säästää johonkin tärkeään.

Kesätöissä opit eri ammateista ja tutustut uusiin ihmisiin. Kesätöiden kautta voit myöhemmin saada jopa osa-aikaisen tai kokoaikaisen työn.

Kesätyötä kannattaa etsiä avoimin mielin. Pohdi, millaisista töistä ja mistä alasta olet kiinnostunut tai kokeile sellaista työtä, josta et tiedä vielä mitään. Kesätöiden ei vielä tarvitse liittyä tulevaan ammattiisi. Kaikesta työkokemuksesta on hyötyä!

Tutustu työelämään ja tienaa

Nuori! Vailla kesätöitä? Näin haet Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelupaikkaa.

Yrittäjä, etsitkö tietoa Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman käyttämisestä? Näin nuoren voi palkata kesäharjoitteluun!

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelumalli on suunnattu peruskoulun yläluokkalaisille, kymppiluokkalaisille, ammattistarttilaisille sekä lukiolaisille. Sen tavoitteena on edistää nuorten mahdollisuuksia tutustua työelämään ja yrityksiin.

Ohjelman toteuttaminen edellyttää työmarkkinakeskusjärjestöjen jäsenliittojen tekemiä sopimuksia palkansaajajärjestöjen kanssa. Keskusjärjestöt suosittelevat jäsenliitoilleen Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelman jatkamista vuosille 2014–2016. (Centralorganisationernas rekommendation till medlemsförbunden för åren 2014-2016)

Kuva: KunkoululoppuuHarjoitteluaika on kaksi viikkoa, mutta toimialat voivat sopia pitemmästä jaksosta. vuonna 2014 korvaus kahden viikon jaksosta on 335 euroa, joka sisältää lomakorvauksen. Toimialat voivat sopia myös poikkeavasta korvauksesta.

Tutustu työelämään ja tienaa -mallin ei ole tarkoitus korvata normaalia kesätyötä. Työpaikkojen hakeminen tapahtuu suoraan yrityksistä tai esimerkiksi TE-palvelujen kautta.

Lisätietoa työnhausta ja työelämästä

Lue vinkkejä työnhakuun sivustoltamme. Olemme keränneet paljon tietoa esimerkiksi työhakemuksen ja -sopimuksen tekemisen avuksi.

Myös Kysy opolta -palvelumme virtuaaliopot antavat neuvoja työnhakuun liittyvissä asioissa. Erilaisiin töihin voi tutustua katsomalla suosittuja ammattivideoita.

 

Viimeksi päivitetty 29.1.2014

Tekstiversio sivusta