Tyttöjä

Voita kesätyö!

Kesätyö on erinomainen mahdollisuus saada käytännön kokemusta työelämästä. Samalla tienaat omaa rahaa. Kesätöiden kautta saatat myöhemmin saada osa-aikaisen tai kokoaikaisen työn.

Töitä kannattaa etsiä avoimin mielin. Pohdi, millaisista töistä ja mistä alasta olet kiinnostunut tai kokeile sellaista työtä, josta et tiedä vielä mitään. Kesätöiden ei vielä tarvitse liittyä tulevaan ammattiisi. Kaikesta työkokemuksesta on hyötyä!

Osallistu kilpailuun ja voita kesätyö vuodelle 2017!

Näin onnistut! -videotMiina etsii töitä

Tuntuuko töiden löytäminen hankalalta etkä ehkä tiedä mistä aloittaa? Milka Suonpään tähdittämiä Miina-videoita katsomalla olet lähempänä unelmiesi kesäduunin löytämistä.

Miina on 17-vuotias tyttö, joka ei ole koskaan ollut kesätöissä. Hän tekee hyvän hakemuksen, video-cv:n ja valmistautuu huolellisesti haastatteluun. Arvaa, onnistuuko hän?

Tutustu työelämään ja tienaaKuva: Kunkoululoppuu

Tutustu työelämään ja tienaa -kesätyöharjoittelu sopii jo 7-luokkalaisille! Sen kautta voi päästä kahden viikon harjoitteluun ja saada siitä palkkaa. Joillain aloilla harjoitteluaika voi olla pidempi.

Malli on suunnattu yläkoululaisille, kymppiluokkalaisille ja lukiolaisille. Siis niille, jotka eivät vielä opiskele ammattiin. Tavoitteena on tarjota nuorille mahdollisuus tutustua työelämään. Sen ei ole tarkoitus korvata varsinaisia kesätyöpaikkoja.

Korvaus kahden viikon työstä on vähintään 335 euroa. Joillain aloilla on voitu sopia korkeammasta palkasta.

Työpaikkojen hakeminen tapahtuu suoraan yrityksistä. Apua löytyy tältä sivustolta tai esimerkiksi TE-toimistosta.

Vastuullinen kesäduuni

Vastuullinen kesäduuni 2016 -kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan laadukkaita kesätöitä! Kesätyöpaikka on arvokas kokemus: siellä opitaan taitoja, joita koulusta ja kotoa ei saa. Hyvä kesätyökokemus parantaa käsityksiä työelämästä ja auttaa varsinaiseen työelämään siirtymisessä.

Vastuullisen kesäduunin tarjoajat ovat sitoutuneet hyvän kesätyön periaatteisiin. Kampanjasivuilta löydät listauksen avoimista kesätyöpaikoista sekä tietoa mukana olevista yrityksistä.

Lisätietoa työnhausta ja työelämästä

Lue vinkkejä työnhakuun sivustoltamme. Olemme keränneet paljon tietoa esimerkiksi työhakemuksen ja -sopimuksen tekemisen avuksi.

Myös Kysy opolta -palvelumme virtuaaliopot antavat neuvoja työnhakuun liittyvissä asioissa. Erilaisiin töihin voi tutustua katsomalla suosittuja ammattivideoita.

Yrittäjä, etsitkö lisätietoa Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman käyttämisestä?

Kokemuksia kesätöistä

Achieving goals through inspiration in Valmet

Saqlain Zafar worked as a summer trainee in Valmet. We catched up with Saqlain and…

Työeläkeyhtiö Elolla kesätyöntekijöitä kuunnellaan ja kannustetaan kysymään

Aleksi Anttila oli kesätöissä eläkekäsittelijänä Työeläkeyhtiö Elolla. Tapasimme Aleksin ja keskustelimme hänen kokemuksistaan. Millainen toimenkuvasi…