Etusivu » Kesätyö

Kesätyö 2015

Jaa tämä sivu:
   

Kesätyö on hieno mahdollisuus saada käytännön kokemusta työelämästä. Samalla tienaat omaa rahaa. Kesätöiden kautta voit myöhemmin saada jopa osa-aikaisen tai kokoaikaisen työn.

Työtä kannattaa etsiä avoimin mielin. Pohdi, millaisista töistä ja mistä alasta olet kiinnostunut tai kokeile sellaista työtä, josta et tiedä vielä mitään. Kesätöiden ei vielä tarvitse liittyä tulevaan ammattiisi. Kaikesta työkokemuksesta on hyötyä!

 

Tutustu työelämään ja tienaa

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelumallin kautta voi päästä kahden viikon harjoitteluun ja saada siitä palkkaa. Joillain aloilla harjoitteluaika voi olla pidempi. Malli on suunnattu peruskoulun yläluokkalaisille, kymppiluokkalaisille, ammattistarttilaisille sekä lukiolaisille. Sen tavoitteena on edistää nuorten mahdollisuuksia tutustua työelämään ja yrityksiin.

Kuva: Kunkoululoppuu Vuonna 2014 korvaus kahden viikon työstä oli 335 euroa, joka sisältää lomakorvauksen. Toimialat voivat sopia myös poikkeavasta korvauksesta.

Tutustu työelämään ja tienaa -mallin ei ole tarkoitus korvata normaalia kesätyötä. Työpaikkojen hakeminen tapahtuu suoraan yrityksistä tai esimerkiksi TE-palvelujen kautta.

 

Vastuullinen kesäduuni

VKD_boksi_uusiVastuullinen kesäduuni 2015 -kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille lisää laadukkaita kesätöitä. Kampanja muistuttaa, että kesätyöpaikka on arvokas kokemus: kesätöissä opitaan taitoja, joita koulusta ja kotoa ei saa. Hyvä kesätyökokemus parantaa nuorten käsityksiä työelämästä ja auttaa varsinaiseen työelämään siirtymistä.

Vastuullisen kesäduunin tarjoajat ovat sitoutuneet hyvän kesätyön periaatteisiin. Kampanjasivuilta löydät tietoa mukana olevista yrityksistä.

 

Lisätietoa työnhausta ja työelämästä

Lue vinkkejä työnhakuun sivustoltamme. Olemme keränneet paljon tietoa esimerkiksi työhakemuksen ja -sopimuksen tekemisen avuksi.

Myös Kysy opolta -palvelumme virtuaaliopot antavat neuvoja työnhakuun liittyvissä asioissa. Erilaisiin töihin voi tutustua katsomalla suosittuja ammattivideoita.

Yrittäjä, etsitkö lisätietoa Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman käyttämisestä?

Viimeksi päivitetty 26.1.2015

Tekstiversio sivusta